Jump to content

Kínaiból nem lesz hiány

2020. 05. 17. 13:15

Buszai után személy- és haszonjárműveivel is megtámadja az európai piacot a kínai BYD. Következő modelljének még a világpremierjét is itt tartja.

Pontosan egy héttel azután, hogy vázolta nagyszabású európai terveit, az elektromos járművekre szakosodott kínai BYD bejelentette, hogy Európában fogja leleplezni vadonatúj típusát, a HAN névre keresztelt prémium elektromos szedánt (fent és alább).

Hogy erre mikor kerül sor, azt még nem árulták el, az viszont bizonyos, hogy tömegével érkeznek majd Európába a BYD gyártmányai. Az elektromos hajtású helyi és távolsági buszok már jelen vannak az óvilágban, de a norvég piacon rövid időn belül megkezdik a BYD Tang szabadidőjármű értékesítését is.

A BYD Tang eddig plug-in hibrid kivitelben volt elérhető, most pedig jön a tisztán elektromos verzió. Az állandó összkerékhajtású szabadidőjármű műszaki paramétereiről egyelőre nem nyilatkozik a cég, de a legfontosabb adatot, a hatótávolságot már elárulták: egy feltöltéssel 520 kilométert tud megtenni a crossover.

A Han és a Tang azonban csak a kezdet: a BYD könnyű és nehéz teherjárművekkel is meg kívánja szórni Európát.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)