Jump to content

Újítás a motorozásban

2020. 05. 14. 23:04

Fontos bővítést kap idén nyáron a Honda Goldwing: egy szoftverfrissítéssel képessé válik az Android Auto funkciók kiszolgálására, így hamarosan menet közben is biztonságosan kezelhetjük a telefonon tárolt tartalmakat.

A 2018-ban bevezetett Honda Gold Wing nem csak kényelmesebb, de okosabb is a legtöbb autónál. Miután közvetlen elődje légzsákot, blokkolásgátlót, grafikus navigációs rendszert, fűthető ülést és kormányt, valamint lábfűtő befúvórostélyokat kapott, a hatodik generációs modell elektronikus gázkart, választható üzemmódokat, kipörgésgátlót, elektronikusan szabályozható felfüggesztést, továbbá tolató üzemmóddal kiegészített duplakuplungos sebességváltót kapott.

Már ekkor megjelent a motoron az Apple CarPlay integráció, amit most, 2020-ban egészített ki az Android Auto opcióval a gyár, így mostantól platformtól függetlenül telefonozhatunk biztonságosan a motor nyergéből (más kérdés, hogy egyes tanulmányok szerint a hangvezérlés is eltereli a vezető figyelmét.

A Gold Wing fedélzetén hangvezérléssel kezelhető az Android Auto, így nem kell gombokat, képernyőket nyomkodnunk. A jövőben egyébként mindkét rendszer megjelenik további Honda motorkerékpár modelleken is.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)