Jump to content

A MINI új projektje

2020. 03. 31. 21:42

Az idén hatvanéves Miniből építenek különösen nagy teljesítményű variánst brit specialisták. Az autóról egyelőre nincsenek konkrét információk.

 

A veterán autók tuningolására szakosodott Oselli és a fantáziadús restaurálásoktól kezdve a múltidéző fejlesztésekig sok mindennel foglalkozó David Brown Automotive együtt fejleszti azt a hiper-Minit, amellyel hatvanadik születésnapját ünnepli az eredeti kisautó.

A műszaki fejlesztés vélhetően nem csak a motort, hanem a futóművet és egyéb főrendszereket is érinti majd, míg a David Brown Automotive szerepe ezúttal az egyedi színkombinációk kidolgozására, illetve az ahhoz passzoló versenyoverallok és sisakok elkészítésére korlátozódik.

Ennél többet nem árult el új projektjéről a Mini, ám ez is elég ahhoz, hogy lássuk: egyszerű utcai autó helyett olyan fejlesztésben gondolkodnak, amely elsősorban pályanapokon okozhat örömet a tulajdonosnak.

Mivel mindössze hatvan példány készül az autóból, a költségek várhatóan elég magasak lesznek. A pontos részleteket szeptember derekán hozza nyilvánosságra a Mini.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)