Jump to content

Lexus RC F Track Edition

2020. 01. 31. 11:06

Januárban mutatkozik be a Lexus RC F Track Edition, amely állítólag több lesz egyszerű limitált kiadásnál.

 

Nem pusztán feljavított kivitel, hanem egy minden részletében egyedi fejlesztésű, utcai versenyautó lehet az a Lexus RC F Track Edition, amelynek januári világpremierjét egy sokat mondó részletfotóval előlegezte meg a gyártó.

A képen egy gigantikus, szénszálas hátsó légterelő látható, a rögzített kivitelű szárny függőleges záróelemébe a márka sportrészlegének logóját, egy stilizált F betűt sütötték bele. Egy ekkora spoiler optikai tuningnak túlzás, így biztosak lehetünk abban, hogy komoly aerodinamikai fejlesztések zajlottak a háttérben. A 2016-os RC F GT tanulmányon alkalmazott, széles körű tömegcsökkentés is szerepet kaphatott a fejlesztésben: akkor több mint három mázsát faragtak le az autóból.

Egy könnyebb, aerodinamikailag optimalizált, és vélhetőleg futóművében is áthangolt sportkupé jól hangzik, de úgy tűnik, ennél is többről van szó.

„Az új modell a leggyorsabb és legerősebb autó lesz, amit az LFA óta építettünk,” – nyilatkozta ugyanis a januári premierről Robert Carter, a cég észak-amerikai értékesítési alelnöke. Ez pedig egyértelmű utalás a teljesítménynövelésre: vélhetően az RC F 477 lóereje és az egykori LFA 560 lóereje közé fogják belőni az 5,0 literes V8-as szívómotort. Csak bízhatunk abban, hogy átlépik a bűvös 500 lóerős határt.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)