Jump to content

Gran Coupé 2020

2020. 01. 27. 21:23

A Mercedes-Benz CLA és az Audi A3 négyajtós változatának ellenfele érkezik 2020 tavaszán a BMW-től, ez lesz a 2-es Gran Coupé.

Már az utolsó teszteket végzik a BMW újdonságán, mely a 2-es Gran Coupé névre hallgat majd és a bajorok új, folyamatosan bővülő kompakt modellcsaládjához csatlakozik 2020 tavaszán. Akárcsak a legfrissebb 1-es BMW, úgy ez is a vásárlói igényeknek megfelelő formában áll elő, tehát keresztmotoros, alapvetően elsőkerék-hajtású változatban lesz kapható.

Hangsúlyosabb hűtőmaszkkal és megtört vonalú fényszórókkal lehet majd szemből könnyen felismerni, hátulról pedig a széltében elterülő lámpák miatt azonosítható könnyen a 2-es Gran Coupé, mely valójában egy ötajtós kompakt modell. A 2-es Gran Coupé is megkapja az 1-esben bemutatott új kipörgésgátlót, az ARB-t, melyet közvetlenül a motor vezérlőelektronikájába integráltak, így harmadára rövidült az információáramlás sebessége, a rendszer reakciója pedig tízszer gyorsabb.

A motorválaszték várhatóan az 1,5 literes, háromhengeressel indul majd, a paletta csúcsán pedig az M235i áll majd 306 lóerővel és xDrive összkerékhajtással és mechanikus Torsen önzáró differenciálművel.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)