Jump to content

Fejleszt a Dacia

2020. 01. 27. 21:25

100 millió eurós fejlesztési programot indított útjára a Dacia. A modellkínálat bővítése követni fogja a piaci keresletet.

Testvéreket kaphat a Dacia Duster, idéz román lapértesüléseket a Carscoops.com. A részletekről egyelőre nem nyilatkozik az autógyártó, de másfél éven belül szeretnék elkezdeni növelni a márka gyártókapacitását. Ehhez pedig eladható új típusokra lesz szükség, ami ma egyet jelent a szabadidőjárművekkel.

Lehetőségek terén éppen nem áll rosszul a gyár. A fejlődő piacokon népszerű városi Renault Kwidtől kezdve a dél-amerikai Oroch platós kisáruszállítón át a napokban bemutatott Renault Triber kompakt hétüléses crossoverig számtalan olyan modellel rendelkezik a Renault csoport, amelyek megfelelő szándék esetén viszonylag könnyen adaptálhatók volnának a Dacia európai és globális portfóliójához.

Szintén lehetséges fejlesztési irány az elektromos hajtás. Az anyavállalatnak ebben komoly tapasztalatai vannak – más kérdés, hogy hogyan tudják összeegyeztetni a Dacia árfekvését a villanyautók magas költségeivel. Korábban már költségokok miatt torpedózták meg egy nyújtott tengelytávú Duster terveit, ugyanakkor Oroszországban Renault Arkana néven bemutattak egy, a Duster műszaki alapjaira épülő terepkupét.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)