Jump to content

Mercedes Benz GLA 2020

2019. 12. 15. 10:38

Az eddiginél tágasabb, áramvonalasabb, biztonságosabb és crossover-szerűbb lett a Mercedes GLA második generációja. Plug-in hibrid is lesz belőle.

Elődjénél több mint 10 centiméterrel magasabb az új generációs Mercedes-Benz GLA, így több hely jut az elöl ülők fejének, annak ellenére, hogy mindkét első ülésen magasabban és egyenesebb háttal ülhetünk – ezért aztán nem okoz gondot, hogy csökkent az elülső lábtér.

Habár az autó rövidebb elődjénél, a nagyobb tengelytáv révén hátul nőtt a lábtér (elöl viszont csökkent), ezzel együtt a csomagtartó tágasabb, szélesebb és mélyebb, mint eddig. A 40:20:40 osztású hátsó ülés 140 mm-en tologatható előre-hátra.

Jó munkát végeztek tehát a tervezők, főleg, mert az autó áramvonalasabb is lett, az eddigi 0,29 helyett 0,28 a közeg-ellenállási együtthatója. A tetőoszlopok körvonalának optimalizálása jobb körkörös kilátást eredményezett.

Nemcsak magasabb építése teszi crossoveresebbé az autót, hanem a robusztus burkolatok, valamint az összkerékhajtású kivitelekhez alapkiépítésben kínált off-road csomag is, amely ereszkedésszabályozó és kiegészítő üzemmódprogram mellett egyedi terepvilágítási programot is tartalmaz (adaptív fényszórók esetén.)

Az autó biztonságosabb is lesz: megakadályozza, hogy kanyarodáskor karambolozzunk, észleli a dugót, figyelmeztet a zebrához közeledő gyalogosokra, de fékez is, ha akadályt észlel maga előtt.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)