Jump to content

Egy fogyasztó legyőzte a Mercedest

2019. 11. 20. 10:34

A bírósághoz fordult egy brit férfi, mivel szerinte félrevezette őt a német autógyár. A furcsa ügyben végül a férfinak lett igaza, az eset akár hasonló ügyek tucatjait indíthatja.

Egy 72 éves üzletember, Kerry Costello, úgy gondolta, hogy nyugdíjas éveire meglepi magát egy Mercedes E-osztállyal, abból is a kabrió kivitellel. Az autó nem volt olcsó, a férfi alig használtan vette, közel 13 millió forintnak megfelelő angol fontért.

A férfi olyan autót keresett, melyben bőrülések találhatóak. Ez külön megrendelhető extra az E-osztálynál, mely listaáron 912,5 fontba, 330 ezer forintba kerül. A férfi azonban több helyről is hallott olyan pletykákat, hogy nem is bőrülések találhatóak autójában, ezért bevizsgáltatta azokat egy laboratóriumban.

Az elemzések kimutatták, hogy valóban nem teljesen bőrből készült a belső, ugyanis néhány rész poliuretánt tartalmaz. Costello úr ezek után úgy gondolta, megkeresi a Mercedes helyi képviseletét, hogy választ kapjon a kérdéseire, azonban a kirendeltség nem adott kézzelfogható magyarázatot.

Mivel a helyi illetékes hatóság szerint a Mercedes csak úgy hirdethette volna a bőr belsőt, ha az valóban 100 százalékosan bőrből készült, a nyugdíjas üzletember a bírósághoz fordult. Ott neki adtak igazat, a stuttgartiakat pedig 850 font (310 ezer forint) kártérítésre kötelezte.

A Mercedes csak ekkor adott magyarázatot Costello úr kérdéseire. Az ülések azért nem 100 százalékos bőrtartalmúak, mert a hozzáadott anyagok segítenek megőrizni a bőr merevségét és szilárdságát. A férfi szerint azonban a magyarázat ellenére még megütheti a bokáját az autóóriás. „Ha mások is követik az én példámat, szerintem hasonló eredmény születik” – mondta.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)