Jump to content

Ez a Mercedes G63 AMG 6x6 ára

2019. 11. 06. 15:21

Nem kell sok tízmilliókat elkölteni egy ilyen szörnyetegre, ha van 7 millióért is.

2013-óta létezik a Mercedes G63 AMG 6x6 a hatkerekű óriás és számtalan cikk megjelent róla. Arról nem is beszélve, hogy milyen tuning példányokat hoztak létre belőle, illetve más gyártók is elkészítették a maguk 6x6-os példányait. A Ford Raptorból is van például már VelociRaptor 6x6. Ezek a szörnyek egy közös dologgal mindenképp rendelkeznek: komoly árcédulával.

Ezzel szemben ez a 19 995 angol fontért kínált hatkerekű igazán jutányosnak mondható. Persze ez nem is egy G-osztály, hanem egy átalakított Mercedes ML. A "hatkerekű" kifejezés mindenképpen indokolt, mivel ez a Mercedes ML valójában 6x4-es, ugyanis továbbra is csak négy kerék hajtott.

Ez a Mercedes ML 6x4 az Egyesült Királyságban található Nottinghamban és egy ML320-as 3.2 literes V6-os hajtóművével rendelkezik, ellentétben az AMG verziójával, mert abban 5.4 literes V8-as van. Ami azonban nagyon AMG, az spojlerek és a hat darab 18 hüvelykes AMG-felni.

Érdekes módon ezt a motort LPG-re alakították át, vagyis a hatkerekű gépkocsinál még az üzemanyagköltség is fontos szempont volt.

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)