Jump to content

Ilyen a legújabb Mini

2019. 10. 03. 09:27

A brit kisautó felfrissített John Cooper Works változata kupé és kabrió változatban is elérhető.

A BMW tulajdonában lévő Mini 2013 végén leplezte le az aktuális harmadik generációs újkori Minit, mely a közelmúltban esett át egy komolyabb ráncfelvarráson. Ez a facelift még nem érintette a típus csúcsmodelljét, most azonban a John Cooper Works is átesett a vérfrissítésen.

A ráncfelvarrt legerősebb Minit hátulról a legkönnyebb megkülönböztetni az elődjétől, itt ugyanis felbukkant a gyengébb változatokon már korábban debütált, Union Jack által inspirált LED-es hátsólámpa.

A 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotor változatlanul 231 lóerős teljesítményt, illetve 319 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre, azonban az erőforrás az új Otto-részecskeszűrő alkalmazásának köszönhetően tisztábbá vált. És így már megfelel az Euro 6d TEMP szabványnak.

A hatfokozatú kéziváltóval, illetve nyolcfokozatú automataváltóval rendelhető újdonság alapmodellje 6,3 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, 80-ról 120-ra pedig alig 5,6 másodperc alatt ugrik fel. A nyitható tetejű változat 6,6 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, 80-ról 120-ra pedig 6,1 másodperc alatt képes felgyorsulni.

Az egyelőre ismeretlen árú új Mini JCW 2019 elejétől lesz rendelhető, az első példányokat pedig várhatóan márciusban vehetik majd át a vásárlók.

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)