Jump to content

Szétszedhető autó

2019. 09. 28. 12:00

Januárban mutatja be új alkotását a Rinspeed. A koncepció és a név majdnem ugyanaz, mint tavaly – nyilvánvalóan látnak fantáziát a moduláris, autonóm villanyautókban.

Egy autó a családi utazásokra, egy a városi futkározásra, egy harmadik üzleti célokra: teljesen feleslegesen vásárolnak járműveket az emberek, hiszen egyszerre csak egyet tudunk használni, és addig a többiben parlagon hever a pénzünk.

A Rinspeed szerint a jövő a moduláris autóké: egy közös, önjáró padlóra (amit ők ’gördeszkának’ neveznek) különböző célokat szolgáló felépítményeket szerelhetünk. Fontos eleme az elképzelésnek, hogy a két fél egymástól külön cserélhető: ha elhasználódik az utasfülke, vagy nagyobb teljesítményre vágyunk, elég a felét kicserélni az autónak, a másik megmaradhat. Már tavaly bemutatták elképzelésüket a világnak, most pedig lezsugorították és személyesebbé tették a koncepciót.

A microSNAP újdonsága az alvázat a felépítménnyel automatikusan összekapcsoló rendszer. Emellett digitális rendszámtábla, mikro-LED elemekből felépítő, vakításmentes világítás, a környezettel kommunikáló fények, elektrokromatikusan sötétíthető oldalablakok, írisz-leolvasós biztonsági rendszer, valamint az utastérben egy 49 colos, ívelt kijelző, amely tájékoztató és szórakoztató funkciókat egyaránt betölt.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)