Jump to content

PizzaHut-os Toyota

2019. 09. 23. 20:19

A Mirai üzemanyagcellás szedán hajtáslánca, két robotkar és egy futószalagos pizzakemence: ez teszi egyedivé a Toyota Tundra PIE Pro kisteherautót.

A Honda szerint akkor jó a pickup, ha túrázhatunk vele, a Toyota viszont úgy gondolja, főzni kell vele. Vagy rajta.

A márka legnagyobb pickupjából, a Tundrából kipakolták az 5,7 literes V8-as benzinmotort, és a helyére bepottyantották a Mirai üzemanyagcellás hajtásláncát. Zéró károsanyag-kibocsátással közlekedik tehát a fura pickup, bár teljesítménye és teherbírása nyilván nagyságrendekkel elmarad az eredeti kivitelétől.

Ez azonban még nem volt elég a SEMA kiállításra készülő Toyotának: a platóra felszerelt egy robotizált gyorséttermet. A megrendelés felvételekor egy robotkar kinyitja a hűtőszekrény ajtaját, kiválasztja a választott típusú pizzát, majd ráhelyezi azt a futószalagra. A kemence túloldalán már készre sütve fut ki a pizza, amit egy másik robotkar megragad, hat szeletre vág, és bedobozolva nyújt át a vásárlónak.

Az egész folyamat állítólag 6-7 percig tart, és a legszebb, hogy az egész robotkonyhát a hidrogén üzemanyagcellában fejlesztett elektromos áram hajtja.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)