Jump to content

Elektromos Opel

2019. 08. 09. 13:08

A francia tulajdonban lévő villám logós, német márka izgalmas két esztendő elé néz, egymás után érkeznek majd az új modellek.

A közelmúltban a PSA által felvásárolt Opel az elkövetkezendő két évben nem kevesebb mint nyolc új modellt fog piacra dobni, és ezek közül az első és egyben az egyik legizgalmasabb a tisztán elektromos hajtásláncú Corsa lesz.

Az elsősorban városi használatra szánt kisautónak nem a jelenlegi, mára enyhén már megfáradt generációjából készül a villanymotoros változat, hanem a sokak által várva várt teljesen új generációjából. Az előzetes információk szerint várhatóan eCorsa néven támadó újdonság részletes specifikációit egyelőre sűrű homály fedi, így egyelőre az akkumulátorának a kapacitása és a maximális hatótávolsága sem ismeretes. Az viszont több mint valószínű, hogy a PSA hasonló alapokon egy zéró emissziójú új 208-ast is piacra fog dobni.

Kicsit többet tudhatunk a nemrégiben a kompakt divatterepjárók piacán hadrendbe állított Grandland X környezettudatosnak ígérkező új változatáról. A plugin hibrid hajtásláncú új Grandland X ugyanis a Párizsi Autószalonon debütált Peugeot 3008 Hybrid4-re fog építkezni.

Utóbbi zöld rendszámos újdonságban egy 300 lóerős összteljesítményű benzin-elektromos rendszer lapul, és a 13,2 kWh kapacitású akkumulátor révén az autó mintegy 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan. Nem mellesleg pedig 6,5 másodpec alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra.

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)