Jump to content

Meglepő ár egy Golf-ért

2019. 05. 18. 18:59

Öreg, de szinte új. Tömegmodell, de abból ritka kivitel. Megér ez ennyit?

Ennyire repül az idő, az a Golf IV, ami a Bëlga Gépkocsi című számban még a számítás végét, vagyis a legfrissebb generációt jelentette, már bőven elérte a felnőttkort, a legtöbb példány 20 év körüli, még utolsó éveit taposó igásló.

Épp abban a korban van, amikor rengeteg akad belőle, de még nem vágyott tárgy. Itthon a gazdára váró ötszáz darabos állomány  ára a pár százezres kategóriától másfél millióig terjed, de ezen az áron felül nem találunk semmit.

Ezért is meglepő ez a Hollandiában feltűnt példány, 2,3 literes V5-ös motorral, 170 lóerővel, automata váltóval, és igen kevés, 18 934 futott kilométerrel. A képek alapján a 2001-es, piros Volkswagen Golf kétségkívül újszerű állapotú, és tud mindent, amit akkor egy Golf tudhatott: xenon lámpák, tolatóradar, bőrkormány, nagyképernyős navigáció, minden volt benne.

Tehát másfél millióért le is csapna rá bárki, csakhogy ezt ott gyűjtői darabként mérik, és 17 500 eurót, vagyis 5,7 millió forintot kérnek érte. Elég hajmeresztő ár, de itt már a befektetési faktor is benne van az összegben, kérdés, hogy ez az autó tényleg megér-e ekkora befektetést. Lesz majd valaki tíz év múlva, aki kifizeti ennek az összegnek a dupláját?

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)