Jump to content

Nem megy olyan messze az Audi

2019. 04. 10. 19:29

Az Audi 400 kilométeres hatótávot ígért az e-tron villanyautójára, az EPA mérései alapján azonban 328 kilométert tud csak megtenni egy töltéssel.

 

Az nem titok, hogy akárcsak a hagyományos motorral hajtott autók esetében, úgy a villanyautóknál is jelentősen befolyásolják a hatótávot a külső tényezők. Dermesztő hidegben vagy izzasztó hőségben teljesen más eredményeket hoznak az autók, de a szabványos mérések alkalmával ezeket megpróbálják valahogy közös nevezőre hozni. Az Audi most mutatta be már itthon is az első tisztán elektromos személyautóját, az e-tron-t, melyet már mi is vezettük. A gyártó 400 kilométeres hatótávot ígér, ezt azonban cáfolja az EPA.

Az EPA, tehát az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal mérései hitelesnek számítanak, hiszen közel állnak a valósághoz. Az ő mérésükön az Audi e-tron 55 quattro 328 kilométert tudott megtenni egy feltöltéssel. Az Audi rögtön magyarázkodásba is kezdett, az indoklás szerint az akkucsomag 95 kWh-s kapacitásából igazából csupán 83,6 kWh-t tud felhasználni.

Összehasonlításképpen a Tesla Model X 383 és 475 kilométer között teljesít akksitól függően, az Év Autója díjat megnyerő Jaguar I-Pace pedig 376 kilométert tud.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)