Jump to content

McLaren Lego-ból

2019. 03. 27. 16:23

Az életnagyságú LEGO-autó megépítése sokkal tovább tartott, mint az eredetié, és jó fél tonnával nehezebb is lett annál, viszont ugyanúgy bele lehet ülni.

LEGO-ból nem építettek még ilyen összetett és lenyűgöző alkotást – legalábbis ezt állítja a McLaren, amely régóta együttműködik a dán játékgyártóval. Ezt a munkát viszont teljes titokban végezték el, közel 5000 munkaóra alatt: ennyi idő alatt kilenc McLaren Sennát lehetne összeszerelni.

Az egytonnányi LEGO-elemből készült autó tömege 1,7 tonna: a plusz tömeget többek között az olyan eredeti komponensek adják ki, mint a kerekek és abroncsok, a vezetőülés, a kormány, a pedálok, a fényszórók vagy az audiorendszer. Mivel a LEGO-Senna öt mázsával nehezebb, mint az igazi, annak 335 km/óra végsebességét akkor sem érné el, ha tényleg működőképes volna, de sajnos motort nem építettek bele – az indítógomb megnyomásakor szimulált motorhang szórakoztatja a nézőket.

A McLaren felkérésére két éve készült már egy 720S LEGO-kupé, ám ahhoz közel 200 ezer elemmel kevesebbet használtak fel, mint most. A 467 854 elemet a LEGO 42 munkatársa tízfős csoportokban építette össze, több műszakban; az összeszerelés 2725 órát vett igénybe, a tervezés és a fejlesztés további 2210 óra volt.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)