Jump to content

Lister LFT-C

2019. 03. 21. 21:32

A Lister létező brit és amerikai sportautók tökéletesítésével szerzett magának nevet még az ötvenes években, majd miután néhány évvel ezelőtt életre keltették a porlepte márkát, Jaguar-modelleken alapuló, méregdrága és igen ritka sportkocsik fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Az LFT-666 tavaly ilyenkor jelent meg a színen, mint a Jaguar F-Type SVR megnövelt teljesítményű változata. Az 5,0 literes, kompresszoros motor feltöltését, szívórendszerét és vezérlését átírva a blokk 666 lóerőt ad le, az autó 3,2 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Az igényes kidolgozású autóból 99 darab készült, egyenként több mint 140 ezer angol fontért (az 575 lóerős, 3,7 másodperces gyorsulású gyári F-Type SVR listaára 112 ezer angol font).

 

Most viszont további tíz autót építenek, igaz, már roadsterként.

Az LFT-C névre keresztelt autó kézi kidolgozású utasteret, szénszálas karosszériapaneleket, egyedi kipufogórendszert kap, és persze a 666 lóerős V8-as is maradt, amelyre tömör ezüst sorszámlapkát ragasztanak. Az autó mindössze 20 ezer fonttal drágább a gyári roadsternél, így kifejezetten jó ajánlatnak számít.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)