Jump to content

BMW i8 Roadster Milan Kunc

2019. 03. 11. 15:28

Nem elég, hogy hibrid, különleges festésével még a figyelmet is felhívja az ökológiai problémákra, ráadásul anyagilag is támogatja a környezetvédelmet.

A kortárs cseh képzőművészet emblematikus alakja, a kelet-európai Pop-Art egyik megteremtője, az idén 75 éves Milan Kunc által festett i8 ugyan nem hivatalos BMW Art Car, mégis fontos feladattal bír: jótékony célra fogják elárvereztetni, és a bevételből egy óceántisztító szervezetet támogatnak.

A „4 alapelem” című alkotás a vizet, a levegőt, a tüzet és a földet ábrázolja. Az üzenet ambivalens: az eldobott műanyag palack, a kipusztulás határára sodródó méhek, a környezeti katasztrófák mellett a fenntartható energiát jelképező szélkerekek is megjelennek az autón, amely először a BMW prágai bemutatótermében lesz látható, majd a müncheni BMW múzeumban állítják ki, mielőtt árverésre bocsátják. A bevételből a The Ocean Cleanup nevű szervezetet fogják támogatni. Tekintve, hogy egy i8 Roadster újkori ára Csehországban 4,2 millió korona, azaz 52 millió forint, használt példány pedig még alig létezik belőle, a projekt várhatóan igen jelentős mértékben fog hozzájárulni az óceánok tisztításához.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)