Jump to content

Hyundai i30 Fastback N - újdonság

2019. 02. 03. 10:49

A 2019-es Superbike-világbajnokság biztonsági autóját a Hyundai adja. Az i30 Fastback N alapjaira épülő safety car megjelenése a gyár WRC autójának színeit kapta.

A Hyundai adja a 2019-es WorldSBK Superbike világbajnokság hivatalos flottáját. Ennek keretében számos szabadidőjármű (Kona, Tucson) mellett a versenyek biztonsági autóit is a koreai gyártó szállítja.

Az i30 Fastback N sportmodellre épülő safety car a február végi ausztráliai Superbike nagydíjon mutatkozik be élőben.

A dizájn a Hyundai Motorsport hivatalos színeinek és grafikájának felhasználásával készült, azzal a különbséggel, hogy a WRC és WTCR szériákban használatos Hyundai-kék elemeket fehérre cserélték, így különböztetve meg a safety car-t a versenyautóktól.

„A Safety Car nem versenyautó, de életét többnyire a versenypályákon fogja tölteni. Ehhez a feladathoz csupán minimális módosításokra volt szükség.” – árulta el a Hyundai terméktervezését felelős alelnöke, Thomas Schemera.

A hátsó fényhidat magasra és hátra szerelték, így a motorosok jól látják, ugyanakkor nem befolyásolja az autó aerodinamikáját. A pilótát és az orvost Sabelt versenyövek rögzítik ülésükben.

Az egyedi, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra speciálisan ide készített Pirelli P Zero abroncsokat szerelnek, a fékbetéteket a Pagid szállítja.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)