Jump to content

Lecsukják a Nissan elnökét

2018. 11. 19. 22:16

A jelentések szerint pénzügyi visszaélések miatt kirúghatják a Nissantól Carlos Ghosnt.

A Nissan egyik szóvivője szerint eltávolítják a vállalat éléről Carlos Ghosnt, aki állítólag hazudott bevételével kapcsolatban, és személyes céljaira használta a vállalat erőforrásait.

Egy japán gazdasági folyóirat szerint az autóipari szakembert a szigetország pénzügyi jogszabályainak megsértése miatt hétfőn letartóztatták. 

Úgy tudjuk, a Nissan elnök-vezérigazgatója, Szaikava Hiroto hamarosan indítványozza, hogy Ghosnt távolítsák el a vállalat igazgatótanácsából. Emellett a cég humánerőforrás-igazgatóját, az éveken át tartó visszaélés-sorozatban bűnrészesnek tűnő Greg Kellyt is kirúgják.

A most 64 éves Ghosn, aki gyakorlatilag egy személyben hozta létre a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetséget, az igazgatótanács elnöke volt a Nissannál, utódlásáról még nem döntöttek.

A Nissan már hónapok óta belső vizsgálatot folytatott a két szakember ellen, miután egy informátor tájékoztatta a visszaélésről a cég vezetését. A vállalat együttműködik a hatóságokkal, és őszinte bocsánatot kért részvényeseitől és a vállalat dolgozóitól.

Kérdés, hogy Ghosn távozásával fenntartható-e a cégcsoport, amely tavaly már a legnagyobb autóipari konglomerátumnak számított a világon.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)