Jump to content

Dél-Koreai autóbérlés

2018. 11. 19. 22:25

Egy dél-koreai autó is be tudott kerülni a legnépszerűbb bérautók közé egy reptéri autómegosztó cég adatai szerint.

Érdekes összevetést közölt nemrég az egyes országokban autót bérlő ügyfelek preferenciájáról a BeeRides. Míg hazánkban a Hyundai i20, az Opel Corsa, a Renault Mégane és a Suzuki Swift a legnépszerűbb bérautó a cég flottájában, Németországban a Ford Fiesta, a Hyundai i20, az Opel Astra és az Opel Corsa alkotja az élbolyt. Meglepő az igen csekély piaci részesedésű Hyundai i20 keresettsége. Mintegy 3500 hazai és 45 000 németországi bérautó kapóssága szolgált a statisztika alapjául.

AUTÓBÉRLÉS: BUDAPESTEN 90 SZÁZALÉK FERIHEGYÉ

Az adatokat annak apropójából közölte a vállalat, hogy Németország meghatározó repterein is elindítja szolgáltatását. Berlinben és Frankfurt am Mainban már elérhető az ő autómegosztó rendszerük is és még idén lefedik a Franz Josef Strauß repteret, tehát München fő repterét. Budapest mellett eddig Düsseldorf és Dortmund légikikötőjében volt jelen a cég, amit a vállalkozás német befektetői indokoltak. Feriheggyel együtt a három legnagyobb forgalmú német repülőtér összesen 160 millió utast fogad illetve indít évente.

Magyarországon az autóbérlési iparág epicentruma Ferihegy: ide összpontosul a budapesti bérbeadás mintegy kilenc tizede, így aki ebben az iparágban bármit szeretne, annak itt kell jelen lennie. Itt kezdett működni 2015-ben a BeeRides autómegosztó is. A magyar fiatalemberek fejéből kipattanó, budapesti központú startup a cég szerint a régión belül vezető szereplő az autómegosztó-alkalmazások piacán.

PARKOLÓDÍJ HELYETT

A szolgáltatás lényege, hogy a reptéren leparkolt autók bérlését teszi lehetővé a vállalat. A kocsik tulajdonosát, rövid távú bérbeadás esetén, a reptéri parkolódíj megtakarítása motiválhatja, míg hosszabb távú bérbeadásban gondolkodóknak az előre megszabott bérleti díj lehet a fő vonzerő, amennyiben ez meghaladja az autó amortizációját, értékvesztését, amivel a bérbeadás jár.

Egy tipp azoknak, akik nem saját autójukat engednék át használatra, hanem kifejezetten pénzkeresési szándékkal szállnának be: automatikus váltós használt autót szerezzenek be, mert a hazánkba érkező külföldiek szemében komoly vonzerő az automata váltó. Mind az amerikai, mind a koreai és a japán autóparkban szinte kizárólagos az automatikus sebességváltó, de egy idegen nagyvárosba érkező átlagember akkor is preferálhatja a kuplungpedál nélküli autót, ha otthon kézi váltóst használ.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)