Jump to content

Mercedes oktatóközpont Kecskeméten

2018. 10. 29. 20:25

Oktatóközpontot adott át a Mercedes-Benz Kecskeméten. Új, meglévő és leendő dolgozók ismereteinek bővítését folytatják a Mercedes-Benz Academy-n.

A Csillag Bölcsőde és Óvoda mellett épült meg a 8000 négyzetméteres Mercedes-Benz Academy Kecskeméten, közvetlenül az épülő új gyár közelében. A hatalmas épület nagyrészét a modern felszerelésekkel berendezett oktatócsarnok teszi ki, mellette irodák, termek és akár 120 fő befogadására alkalmas tér található benne. Az új oktatóközpont előterében a diákok által épített autó áll.

A Mercedes oktatóközpontjában főként a duális képzésben résztvevők végzik majd gyakorlatukat, valamint projektmunkákon is dolgozhatnak. Ezen kívül belső képzéseket és gyártósori tréningeket is tartanak majd az új épületben, így a meglévő és új dolgozók továbbképzésében is szerepe lesz.

A központ szakképzésben részt vevő tanulói a középiskolai szintű duális képzésben gépjármű-mechatronikus, szerszámkészítő, gépgyártástechnológiai technikus, járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó, illetve mechatronikus karbantartó képesítést szerezhetnek – ez utóbbi kiegészül egy egyéves ráépülő, automatikai berendezés-karbantartó képzéssel is.

Ezen kívül főiskolai szinten logisztikai mérnökök, műszaki menedzserek, mérnökinformatikusok, gépész- és járműmérnökök tanulhatnak majd itt. Ezen kívül pénzügyi és számviteli oktatásnak is helyet ad majd a kecskeméti Mercedes-Benz Academy.

A Mercedes-Benz együttműködői között van a kecskeméti Neumann János Egyetem és több szakiskola is, mint például a Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)