Jump to content

Fejlesz a térképein a Mercedes

2018. 09. 28. 13:04
A nagy értékű személyautókkal minden korábbinál egyszerűbb lesz a rossz hírű környékek elkerülése.
 

A Mercedes egy olyan alkalmazással kívánja kiegészíteni autói fedélzeti számítógépét, melynek révén könnyen elkerülhetők lesznek azok a helyszínek, ahol az átlagnál több bűncselekményre kerül sor. Az új rendszert első körben Seattle-ben tesztelik, mely város nyilvános bűnügyi térképét a szoftver összeveti a navigációs térképpel, illetve a legfrissebb parkolási információkkal.

A sofőr kiválaszthat egy úti célt vagy parkolóhelyet, és gyorsan informálódhat arról, hogy az adott helyszínen az elmúlt hetekben hány bűncselekményt követtek el. A fedélzeti számítógép zöld színnel jelzi a teljesen biztonságos környékeket, sárgával a közepesen biztonságos helyszíneket, pirossal pedig azokat a helyeket, amelyeket jobb elkerülni. A fejlesztők szerint kiemelten fontos, hogy a rendszer nem éves vagy negyedéves statisztikákat, hanem a lehető legfrissebb adatokat használja.

A többek közt az aktuális parkolási díjakról is informáló új szolgáltatás a következő generációs Mercedesekben debütálhat, és értelemszerűen olyan országokban és városokban lehet majd használni, ahol nyilvánosak a bűnügyi térképek. A magyar rendőrség bűnügyi ponttérképe itt érhető el.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)