Jump to content

Zöld rendszámos DS7

2018. 09. 26. 20:47

A francia gyártó újdonsága bőven több mint 25 kilométert képes megtenni elektromosan, így hazánkban jár neki a zöld rendszám és a megannyi kedvezmény.

A Citroen prémium márkája, a DS Automobiles tavaly év elején leplezte le a luxuskategóriás kompakt divatterepjárók piacán hadrendbe állított DS7 Crossbacket, mely 4,57 méteres SUV-ból most egy új plugin hibrid változat mutatkozott be. 

A keresztségben DS7 Crossback E-Tense nevet kapott újdonság mozgatásáról egyrészt egy 200 lóerős 1,6 literes négyhengeres turbós benzinmotor, másrészt pedig két darab 110 lóerős villanymotor gondoskodik. Az egyik e-motor a váltóba, a másik a hátsó tengelyre került, a rendszerteljesítmény pedig kereken 300 lóerő, csakúgy, mint a Peugeot 3008 Hybrid4 esetében. A 450 Nm nyomatékú divatterepjáróba egy 13,2 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor került, mely az új WLTP szabvány szerint mintegy 50 kilométeres elektromos hatótávolságot tesz lehetővé. Elektromos módban maximum 135 km/h tempóval lehet hangtalanul suhanni.

A virtuális négykerékhajtású, illetve 6,5 másodperces 0-100-as gyorsulási szintidejű DS7 Crossback E-Tense teljesen lemerült telepe mintegy 8 óra alatt tölthető fel egy hagyományos 230 V-os aljzatról, a gyártó nagyteljesítményű boxával viszont 2 óra alatt letudható ez a művelet. Újdonság a Crystal Grey fantázianevet kapott fényezés, illetve a kifejezetten az E-Tense-hez készített egyedi 19 colos könnyűfém felni.

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)