Jump to content

Mercedes EQS

2018. 09. 24. 14:49

A stuttgarti márka hamarosan száznál is több villanymotoros típust mutat majd be, melyek közül várhatóan az EQS lesz a zászlóshajó modell.

A Mercedes nemrégiben leplezte le első alapoktól kezdve villanyautónak tervezett modelljét, az EQC divatterepjárót, mely része annak a mintegy 10 milliárd eurós beruházásnak, melynek keretein belül körülbelül 130 új villanymotoros modellt dob piacra a csillagos márka.

Ebből a hatalmas mennyiségből legalább 10 típusban csak és kizárólag villanymotorok teljesítenek majd szolgálatot, és ezek a modellek EQ típusjelzéssel látnak majd napvilágot. Ennél jelentősen több plugin hibrid érkezik majd Stuttgartból, mégpedig EQ Power jelzéssel, ezenkívül pedig az EQ Boost nevezetű mild hibridekről sem feledkezhetünk meg.

A tisztán elektromos működésű Mercedesek közül várhatóan az EQS jelenti majd a plafont. Az előzetes híradások arról szólnak, hogy ez a Tesla Model S, illetve a Porsche Taycan riválisnak szánt újdonság valahova az E-osztály és az S-osztály közé ékelődik majd be, és leginkább a jelenlegi CLS-hez hasonlítható.

Mivel az EQS-ben már nincs nagy és nehéz benzinmotor, a designerek minden korábbinál szabadabb kezet kaptak, az azonban csak 2020 magasságában fog kiderülni, hogy a formabontónak ígérkező új villanyautó pontosan hogyan néz ki. 

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)