Jump to content

Terepjárót akar a Lexus

2018. 09. 20. 21:49

Ellentmondásos jelzések érkeznek a Lexus főhadiszállásáról: az UX projekt felelősei tagadják, hogy dolgoznának a kis crossover sportváltozatán, de nem tudják leplezni lelkesedésüket.

Jelenleg nem dolgozunk az UX F sportverzión, bár az autónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagyon komoly sportautót építsünk belőle – mondta újságíróknak Chika Kako (fent), a Lexus UX projekt főmérnöke. A TNGA platform legkisebb GA-C padlólemezére épülő Lexus UX merev vázszerkezetének és mély tömegközéppontjának köszönhetően valóban sportos adottságokkal bír (legalábbis papíron), és ami ennél is fontosabb: a Lexus anyavállalata, a Toyota nagyon szeretné, ha az emberek nem bágyadt ökoharcosként, hanem takarékos, de sportos autóként tekintenének hibridjeire.

Ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ha megvalósul az UX F modell, az hibrid hajtásláncot kap. A Toyota Corolla már eleve kétféle hibrid egységgel – egy takarékossal és egy sportossal – kerül forgalomba, ennek mintájára az UX is kaphat az alapkiépítésű, 178 lóerős hibridnél izmosabb benzin-elektromos hajtást.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)