Jump to content

Időseket ütött el a részeg sofőr

2018. 09. 20. 21:46

Fociedző ünnepelte sörökkel csapata győzelmét, majd autóba ült, és túl lazán előzött. A napsütésben korzózó nyugdíjas házaspár bogárhátúja az árokban kötött ki.

Sport és alkohol nemigen fér össze, Dani életét úgy tűnik, mégis végigkíséri. Már focistaként is akadtak gondjai az ivással, most edzőként került bajba, ráadásul autóval.

Dani későbbi elmondása szerint „csak három sört” ivott meg a Pest megyei község kocsmájában csapata győzelme után. Aztán beült Hondájába, a meccset megnyerő srácok közül szerencsére senki nem tartott vele, egy kisbusszal mindannyian úton voltak már hazafelé az edző sörözgetésekor.

Jól ismerte az utat Dani, hiszen egykor a környéken nőtt fel, talán a lazaság, de még inkább az alkohol hatása lehetett, hogy egy simának tűnő előzéssel balesetet okozott. Enyhén kanyargós, de jól belátható, és szaggatott vonalas szakaszon ért utol a megengedett maximális sebességgel, azaz 90-nel haladva egy veterán bogárhátúval közlekedő nyugdíjas házaspárt.

A VW 65-70 km/órás sebességgel ment, amikor Dani lendületből elsuhant mellette, ám a saját sávjába túl korán húzta vissza a Hondáját, amelynek jobb hátsó sárvédője lekoccolta a bogár bal első ütközőjét. Ijedtében a 72 éves András bekormányozta autójukat az út melletti sekély árokba. Szerencséjükre eleve lassan haladtak, a nyugdíjas egyből fékezett, és az árok sem volt mély, így némi kasztnisérüléssel megúszták.

„Majd kiugrott a szívünk a helyéről”, mondták a rendőröknek, miután kihívták őket. A hondás eközben megállás nélkül lelépett.

Nem meglepő módon az ügyészség ittas vezetés és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat ellene. Balszerencséjére az eljárás során kiderült, hogy volt már korábban ittas vezetése, igaz, abból nem lett baleset. Itt és most is tulajdonképpen szerencséje volt, csak mintegy 120 ezer forintos anyagi kár keletkezett, az ijedtségen kívül a nyugdíjasoknak a haja szála sem görbült.

Végül a bíróság kimondta, az edző megszegte megállási és segítségnyújtási kötelezettségét, valamint alkoholfogyasztása sem volt kérdés, ezért a vádirattal egyezően bűnös cserbenhagyás, és ittas járművezetés vétségében.

Az ítélet szerint 2 évre bevonták a vezetői engedélyét, valamint 450 ezer forintot is be kell fizetnie.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)