Jump to content

Seat Terraco

2018. 09. 19. 18:38

Hivatalosan is leleplezték a Seat csúcsmodelljét, mely a népszerű Ateca nagytestvérének tekinthető és még a Skoda Kodiaqnál is nagyobb egy kicsit.

Régóta nyílt titok volt, hogy a Seat kínálatában fel fog bukkanni egy minden korábbinál nagyobb divatterepjáró, és most végre hivatalosan is fellebbentették a fátylat erről a keresztségben Tarraco nevet kapott újdonságról. A Volkswagen csoport MQB A+ platformjára, illetve a VW Tiguan Allspace-re épülő modell 4,73 méter hosszú (Skoda Kodiaq: 4,69 méter), és utasterében adott esetben akár hét személy is elfér.

A Wolfsburgban gyártanó újdonság elejét a markáns hűtőrács és az új rajzolatú LED-es menetfényt kapott fényszórók uralják, hátul pedig érdekesség a lámpákat összekötő passzív, tehát világítás nélküli piros csík. Ötszemélyes módban 760 liternyi csomagnak jut hely az utasok mögött, ellenben ha heten utaznak a kocsiban, akkor csak 230 liternyi pakk fér el mögöttük. Lehajtott ülésekkel maximum 1920 liternyi tér áll a rendelkezésünkre.

A kormány mögött egy 10,25 colos digitális műszeregység található, a műszerfal közepére pedig egy 8 colos érintőképernyő került, ami opcionálisan gesztusokkal is vezérelhető.

Az 1,5 literes TSI benzinmotor 150 lóerős teljesítménnyel érhető el a Tarracóban, 2 literes TSI társa pedig 190 lóerőt ad le. Dízelfronton egyetlen 2 literes egység érhető el, 150, illetve 190 lóerős teljesítménnyel. A belépőszintű benzines modell elsőkerékhajtással bír, a gyengébb dízelhez extraként rendelhető az összkerékhajtás, a 190 lóerős kivitelek pedig alapáron négykerékhajtásúak. Váltó fronton egy hatfokozatú kézi, illetve egy hétfokozatú duplakuplungos automata egység érhető el. Utóbbi alapáras a 190 lóerős modelleknél.

(Forrás: hvg.hu / fotó: SEAT)