Jump to content

Lada Niva 4x4

2018. 09. 02. 22:04

A Moszkvai Autószalonon bemutatkozott koncepciót érdemes akkora távolságtartással kezelni, mint bármelyik másik tanulmányt – de így is nehéz nem rajongani érte. Az egyértelműen kockás, éles ívek határolta alapformákat finom részletek dobják fel, például a Vestán is jól látható X-alakú orrkiképzés vagy a két egymással ellentétes domborítás a jármű oldalán. 

A maga 4,2 méteres hosszával a 4x4 Vision 10 centiméterrel rövidebb, mint egy Dacia Duster, de még így is jóval hosszabb, mint a hasonlóan szögletes új Suzuki Jimny, ami viszonylag családbarát méreteket takar.

Ennél azonban még fontosabb a kérdés: mi fog ebből megvalósulni és mikor? A belső tér is a külsőhöz hasonlóan elrugaszkodottan modern, de a tanulmányon kívül-belül jól látszanak azok a részletek, amelyek egy potenciálisan sorozatgyártásra alkalmas modellt eredményezhetnek. Viszont az a tény, hogy a műszaki háttérről még nem beszél a Lada, illetve hogy elsősorban formai koncepcióként utalnak a modellre, még egészen hosszú pályafutást jósol a jelenlegi 4x4-nek, de így is jó látni, hogy a Lada jövőjét igazán komolyan veszik az illetékesek.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)