Jump to content

Új szoftver a Volvonál

2018. 08. 24. 01:32

A svéd márka egyes vásárlói a jelek szerint nem annyira kedvelik a nem túl érdekfeszítő, bár kétségtelenül nagyon biztonságos sínautózást.

Az összkerékhajtású autókat elsősorban azért szoktuk szeretni, mert minden körülmények mellett kiváló trakciót biztosítanak, és nem jönnek zavarba, ha például egy havas hegyoldalon szeretnénk feljutni velük. A kicsit nagyobb fogyasztás viszont már a mérleg másik serpenyőjébe tartozik, csakúgy mint az általában túlságosan semleges viselkedés.

Ez utóbbit az átlagos autósok előnyként élhetik meg, de a vezetési élményeket hajszolóknak nem igazán barátja a túlságosan steril, sínautós viselkedés. A Volvo mostantól ez utóbbi csoport képviselőire is gondol, ugyanis bejelentett egy olyan szoftverfrissítést, melynek révén az összkerekes autóinak a hátsó kerekeire az eddiginél nagyobb nyomaték jut.

Polestar által készített szoftverrel javulnak a kanyarodási tulajdonságok, és a sofőr dinamikusabbnak érzi az autót. A hátul ébredő nagyobb nyomaték aktiviláshoz pedig csupán dinamikus menetüzemmódba kell kapcsolni az autót.

(Forrás: hvg.hu / fotó: AutoExpress)