Jump to content

Újgenerációs Lexus

2018. 08. 14. 07:26

Japán újságírók szerint az LS módosított padlólemezére épülhet a Lexus IS új generációja, amely így végre tágas lehet, ha kívül meg is marad kompaktnak.

Kategóriát ugrik a Lexus IS?

Eddig úgy gondoltuk, a Lexus ES képviseli az új hullámot a márka palettáján, ám ha hihetünk a Japánból felröppenő híreknek, az új generációs IS is legalább olyan forradalmi – vagy mondjuk úgy, a modern elvárásoknak megfelelő – modell lesz, mint nagy testvére.

A Toyota csoport luxusmárkája is átállt a TNGA építőszekrényen alapuló padlólemezekre, ám ezek közül csak egy: a GA-L kínál hátsókerék-hajtást. Ez pedig azt jelenti, hogy a 2020 táján érkező, következő IS-széria is erre kell, hogy épüljön, azaz az LC luxuskupé és az LS zászlóshajó (nyitóképünkön) távoli rokona lesz.

Japán lapok még a tervezett méreteket is tudni vélik: a tengelytáv megegyezne az LC kupééval (287 cm), ami nem kevesebb mint 7 centis növekedést jelent a jelenlegihez képest. Ugyanakkor a hossz csupán 5 centit nőne (473 cm), a szélesség és a magasság változásai fél centin belül maradnak. Ha pontosak a Mag-X magazin információi, az IS és az ES ugyanakkora tengelytávon nyugszik majd – ami persze nem jelent semmit, mert az ES arasznyival hosszabb, 5 centivel szélesebb és főleg kettővel magasabb lesz, tehát szellősebb, tágasabb belső teret kínál.

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)