Jump to content

Japán kezébe veszi a Jimny-t

2018. 08. 14. 07:22

Eddigi legaranyosabb munkáját készül megvalósítani a japán Liberty Walk tuningműhely. A műtét alanya a vadonatúj Suzuki Jimny.

Törpe G-osztály Suzukiból

A Suzuki Jimny az év cukorfalat meglepetése: a japánok nem csak megőrizték, de új szintre emelték a keményvonalas törpe-terepjáró bájosan egyszerű megjelenését, a négyzetekből és körökből kirakott dizájnhoz a következő 15 évben biztosan nem kell hozzányúlni.

Wataru Kato szerint persze ezen is lehet még fejleszteni. A Liberty Walk tuningstúdió alapítója általában ízléstelenül dölyfös optikai csomagokat kínál mindenféle japán tömegmodellekhez és európai luxusautókhoz.

A Suzuki Jimny viszont még az ő kezében is megőrizte hitelességét – igaz, most úgy néz ki, mint egy Brabus G-osztály. Széles kerékívtoldatok, gonosz lökhárítók, nagyobb kerekek, kiegészítő fényforrások és szénszálasnak tűnő motorházfedél került az autóra, a tetőlemez kilépő élére pedig teljesen értelmetlen légterelő szárny került. Hogy ennek ellenére szerethető maradt az autó, az félünk, nem Kato, hanem a Jimny dizájnereinek az érdeme.

Az optikai csomag már idén megvásárolható lesz, az ára egyelőre nem ismert.

(Forrás: vezess.hu / fotó: Suzuki)