Jump to content

Ennyibe kerül a Fabia

2018. 08. 10. 11:24

A cseh márka kisautója enyhén módosított designnal és modernizált technikával támad.

A márciusi Genfi Autószalonon debütált ráncfelvarrt Skoda Fabia első példányait hamarosan átvehetik a magyar vásárlók. Az új modell már elérhető a gyártó online konfigurátorában, mely szerint a legolcsóbb Cool kivitel 3,24 millió forintos alapáron nyit: ezért a pénzért egy 75 lóerős 1 literes MPI benzinmotorral és 5 fokozatú kéziváltóval szerelt Fabia lehet a miénk. Ugyanez kombiként minimum 3,48 millió forintba kerül.

Amennyiben 95 lóerős 1 literes TSI motorral és ugyancsak 5 fokozatú manuálváltóval választjuk a Fabiát, akkor 4 millió forintot kell a kasszában hagynunk, Clever felszereltségi szint mellett. A 110 lóerős 1 literes TSI motorral és hatsebességes kéziváltóval szerelt Clever modell alapára 4,24 millió forint, ha pedig ezt a motort egy 7 fokozatú DSG automataváltóval párosítjuk össze, akkor 4,67 millió forint a kocsi alapára.

A csúcsot a 110 lovas 1 literes TSI motoros és DSG váltós Monte Carlo jelenti, melynek árcéduláján 5,8 millió forintos összeg olvasható. Dízelmotor már nem rendelhető a több fronton is felfrissített új Fabiába és egyelőre RS sportváltozat sincs belőle, de ez utóbbi 2020-ban történő visszatérésére már kaptunk ígéretet.

(Forrás: hvg.hu / fotó: Skoda)