Jump to content

Visszatér a BMW Isetta

2018. 08. 08. 05:37

Egy független start-up lemásolta az ötvenes évek ikonikus törpeautóját, és elektromos városi járgányként hozza azt vissza.

Microlino néven kerülhet forgalomba akár már jövőre egy svájci feltaláló, Wim Ouboter álma, a BMW Isetta szellemi örököse. A 2,4 méteres autó minden elemében az eredetit másolja, kivéve, hogy elektromotor hajtja.

Legnagyobb sebessége 90 km/óra, akkumulátorból pedig kétféle rendelhető: ezeket a közelmúltban homologizálták az Európai Unióban, így hivatalosan is kijelenthető, hogy az egyikkel 126, a másikkal 202 kilométert tehetünk meg egy feltöltéssel. A Microlino projekt még 2015-ben indult útjára, egy évvel később elkészült az első prototípus, idén decemberben pedig megkezdődhet a gyártás, ha minden jól megy. Egy normál parkolóhelyre három Microlino fér, ennek fényében talán nem is olyan őrült a 12 ezer eurós tervezett ár.

Ouboter egyébként eddig is kerekes mikro-járműveket fejlesztett: rollereket, futókerékpárokat, babakocsiként is szolgáló kerekes bőröndöket, és így tovább.

(Forrás: vezess.hu / fotó: New Atlas)