Jump to content

Ilyen lesz a BMW X7

2018. 08. 06. 22:54

A különböző formatervezési minták és digitális rajzok igazi ősellenségei az autógyártóknak, és azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez alól a BMW sem kivétel, hiszen már több modelljüket is leleplezték ezek az egyébként kötelező jellegű beadványok. Korábban láthattuk például az új Z4-et és a 8-as sorozat Gran Coupé illetve Cabrio verzióit is, ezúttal pedig az X7 mutatta meg magát teljes valójában.

Valószínűleg már nem kell sokat várnunk a BMW SUV zászlóshajójának bemutatójára, ugyanis a bajorok a hírek szerint legkésőbb a decemberi Los Angelesi Autószalonon leplezik majd le az óriást, de nem lepődnék meg, ha az internet világának már korábban megmutatnák. Most mindenesetre szinte mindent láthatunk abból, hogy milyen is lesz pontosan az X7, még ha ez nem is okoz túl nagy meglepetést.

Persze valódi fotókon, látványos fényezéssel és keréktárcsákkal biztosan jóval látványosabb lesz az összkép, de azt már így is megállapíthatjuk, hogy a hatalmas SUV sokat örököl a korábbi koncepciótól, még ha a fényszóró/hűtőrácsok arányt vissza is fogták valamelyest a gyáriak – a lámpatestek valamivel vastagabbak, a „vesék” pedig kicsivel kisebbek lettek, de még így is hatalmasak. Hátul ugyancsak maradnak a króm díszcsíkkel összekötött fénytestek – egyébként krómból bőven jut majd mindenhova. Profilból szinte semmit nem változott az autó, de már első ránézésre látszik, hogy óriási – pontosan 5,01 méter.Az utastér a korábbi kémfotók alapján nagyon sokat örököl majd a nemrég bemutatott új X5-től, így a friss digitális kijelző mellett az érintőképernyős xDrive és az új, légbeömlőkkel összejátszó klímakonzolt is megkapjuk majd. Erőforrások tekintetében bizonyára a bajorok más modelljeiből már ismerős hat illetve nyolchengeres egységek állnak majd rendelkezésre – négyhengeres valószínűleg nem lesz, de konnektoros hibrid illetve M Performance kivitel jó eséllyel érkezik. Kíváncsian várjuk már, hogy milyen lesz majd élőben a bajorok óriási.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)