Jump to content

Škoda Karoq SportLine

2018. 08. 06. 23:04

A Scout terepes kiegészítői helyett ezúttal természetesen a dinamikára helyezték a hangsúlyt a mérnökök, és egy új hajtáslánc is csatlakozott a kínálathoz.

A SportLine kivitel a Superbről vagy éppen a Kodiaqról már ismerős lehet, és a recept természetesen ugyanaz a Karoq esetében is: nagyobb légbeömlőkkel ellátott lökhárítók, légterelők, egyedi, alapból 18, de felárért akár 19 colos keréktárcsák és fekete díszbetétek teszik teljessé a sportos megjelenést. Mindezt a képeken látható piros szín kiválóan dobja fel, ezzel az alapból talán – legalábbis szemből – túlságosan visszafogott Karoqot jóval látványosabbá varázsolja a SportLine csomag.

Belül a fekete szín uralja a hangulatot, de a sportkormány, a sportülések, a fehér kontrasztvarrás és az alapáron járó hangulatfények megtörik az egyhangúságot – és akkor a karbonszerű betétekről és a fém pedálokról nem is beszéltünk. Az ülések egyébként nem csak mutatósak, hanem jól is tartanak, ráadásul a Škoda egy új, háromrétegű, légáteresztő anyaggal borította be. Természetesen rengeteg extra érhető még el a Karoq SportLine-hoz is, akárcsak a normál változatokhoz.

Az új, sportosabb kivitel nem csak megjelenésben hoz újat, ugyanis vele együtt a gyáriak kétliteres, 190 lóerős, turbós benzinmotorja is csatlakozik a kínálathoz, de emellett a 150 lóerős 1,5-ös benzinessel, illetve a 150 és 190 tagú ménessel elérhető kétliteres dízellel is megvásárolható lesz a SportLine. A gyengébb egységek hatsebességes manuális váltóval és elsőkerékhajtással is elérhetők lesznek, de természetesen a hétsebességes duplakuplungos automata és összkerékhajtás is elérhető lesz.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)