Jump to content

Elektromos Audi - első fotó!

2018. 08. 02. 11:26

Azt hiszem nem férhet kétség hozzá, hogy a szuper- és hiperautók aranykorát éljük – a nagy gyártók szinte egymás sarkát taposva próbálják túllicitálni a másikat. Az Audi ebbe a versengésbe egyelőre még nem szállt be, de úgy tűnik, hogy a négykarikásokat is foglalkoztatja a gondolat, ugyanis a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényre egy elektromos koncepcióval készölnek, ami a nemrég megosztott ízelítő alapján bizony versenybe is szállhatna a fent említett kategóriákban.

A németek egyszerűen csak PB18 e-tron néven hivatkoznak az újdonságra, de mielőtt bárki is mélyebb jelentés után kutatna, a PB18 kód csupán a Pebble Beach, illetve az aktuális esztendő összetételéből jött ki. Az e-tron utónév az elektromos hajtásláncot jelöli, és bár az Audi Le Mans győztes versenyautójának nevében is szerepel – ami nem tisztán villanyos, hanem hibrid – a PB18 tisztán villanyos lesz.

Túl sok minden nem látszik a megosztott ízelítőn, de a németek jellegzetes, LED-es nappali menetfénye mellett az elképesztően alacsony felépítés és szélesség is jól kivehető, míg az autó tetejéből kiálló kis „szarvacskák” valószínűleg a kamerás visszapillantók lesznek. Az újdonság egyébként elég letisztultnak tűnik, a megfelelő tapadásról pedig valószínűleg aktív aerodinamikai elemek gondoskodnak majd, melyek álló helyzetben nem „rondítanak” bele az összképbe. Jelenleg az Audinál egyébként az R8 a csúcs, de közel sem biztos, hogy a sportautó megéli a következő generációját.

Egyelőre gyakorlatilag semmit nem tudunk az autóról a nevén és a bemutató időpontján kívül, ami egyébként augusztus 25-én lesz esedékes. Az szinte biztos, hogy az Audi nem tervez sorozatgyártást a szuperautóból, de a vásárlók visszajelzései a későbbiekben azért változtathatnak majd ezen a megítélésen. A PB18 e-tron mindenesetre kiváló alkalmat szolgáltat arra, hogy felhívja a figyelmet az Audi elektromos, e-tron sorozatának első szériaautójára, ami egy új crossover formájában, szeptember 17-én mutatkozik majd be.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)