Jump to content

Új extra a Chironban

2018. 07. 26. 20:28

Bugatti Chiron nem csak a világ egyik legdrágább és leggyorsabb autója, hanem az egyik legexkluzívabb is. Elődje, a Veyron elérhető volt kabrió verzióban is, ám a Chironból már nem terveznek ilyet, de éppen ezért most elérhetővé tettek egy új opciót, amely bár a hétköznapi autók esetében nem számít túl nagy durranásnak, de az ilyen hiperautók világában bizony nagyon is ritka – ez pedig nem más, mint a tetőablak.

Az ilyen négykerekűek esetében a merevség kiemelkedően fontos, ezt pedig alaposan meg tudja kavarni egy tetőablak. A Bugatti mérnökei azonban vállalták a feladatot, és megalkották a Sky View névre keresztelt opciót, amely két, egyenként 65 centiméter hosszú és 44 centiméter széles üvegfelületből áll, és kitekintést enged az autó tetején keresztül. A Sky View elemei természetesen nem nyithatók, ellenben négy közbenső rétegével nem csak kizárja a kíváncsi tekinteteket, hanem tökéletes hang-, UV- és hőszigetelést is biztosít – és ahogyan már említettem, a biztonságot és a merevséget sem befolyásolja.

Az utastér helykínálatát azonban igen, és a szokásostól megszokott módon a BUgattinál nem lecsippent, hanem épphogy hozzáad plusz 2,7 centit a fejtérhez – legalábbis a gyáriak szerint. A Sky View egyébként nem csak belülről, hanem kívülről is igencsak látványos elem, és bár áráról nem nyilatkoztak, biztosak lehetünk, hogy egy kisebb – vagy akár nagyobb – új autó árát azért elkérik érte, noha ez a vásárlóknak valószínűleg nem okoz majd gondot.

Élőben először a Monterey Autóhéten mutatják majd meg az új opciót, ahol lerántják a leplet a Chiron vadonatúj, a hírek szerint mindössze 40 példányban elkészülő Divo különkiadásáról, ami nem csak a duplájába fog kerülni az alapváltozatnak (ami több mint 1,6 milliárd forintot jelent), hanem jóval extrémebb is lesz annál. Természetesen jövünk majd a részletekkel, de addig is érdemes gyönyörködni kicsit a Sky View nyújtotta látványban.

 

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)