Jump to content

Márkát alapított a Pininfarina

2018. 07. 16. 19:59

Elektromos luxusautókat fog gyártani az a márka, amelyet az olasz dizájncég, a Pininfarina tulajdonosa hozott létre. A müncheni központú vállalat már idén augusztusban bemutatja első prototípusát.

Audi, Bentley, Bugatti, Ferrari, Jaguar Land Rover, Maserati, McLaren, Volvo – ezektől a prémiummárkáktól csábított át felelős beosztású szakembereket a világ legújabb autógyártója, az Automobili Pininfarina. Az azonos nevű dizájnház legnagyobb részvényese, az indiai Mahindra-csoport 100 százalékos tulajdonában álló új márka Olaszországban és Németországban tervezi, fejleszti és gyártja majd autóit, azokat a világ összes meghatározó piacán értékesítik.

Az új márka a világ legfenntarthatóbb luxusmárkájává szeretne válni, ezért a Mahindra Forma-E bajnokságban szerzett, immár ötéves tapasztalatára alapozva kizárólag emissziómentes típusokban gondolkodnak.

Legelső típusuk, az egyelőre csak PF0-ként ismert modell rendkívül kis példányszámban készül, és valahol 2 és 2,5 millió dollárba fog kerülni. A későbbiekben is megmaradnak a kisszériás gyártásnál és a tisztán elektromos meghajtásnál, beleértve legalább egy szabadidőjárművet.

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)