Jump to content

Újult a Honda HR-V

2018. 07. 03. 09:55

Honda CR-V nermég lépett új generációba, de a japánok többi modellje is egészen friss, így nem csoda, hogy kisebbik crossoverüket, a HR-V-t is szeretnék jó formában tartani. Ennek örömére már be is mutatták az autó frissített verzióját, és bár egyelőre csak az amerikai változatról rántották le a leplet, szinte biztosra vehetjük, hogy az öreg kontinensen is nagyjából ugyanezeket a változtatásokat köszönthetjük majd.

 

Egyelőre csupán egy külső és egy belső fotó érkezett a megújult HR-V-ről, de a lényeget már ezeken is láthatjuk. Szemből a tervezők igyekeztek a Honda legfrissebb formanyelvéhez igazítani a kerekded crossovert, ami ennek érdekében teljesen új, nagyobb hűtőmaszkot és új grafikával érkező, akár teljesen LED-es fényszórókat kapott – de természetesen a lökhárítót is finoman átszabták a mérnökök. Hátulról ugyan nincs fotónk, de valószínűleg ott jóval kevesebb a változás, és legfeljebb minimálisan átrajzolt lökhárítók illetve lámpatestek várnak majd minket.

A másik képet az utastérről osztották meg a gyáriak, ahol szinte minden érintetlen maradt, leszámítva a multimédiás rendszer fejegységét, amely a korábbi kizárólag érintőgombos kezelőszervek mellé egy tekerős hangerőállítót is kapott, aminek sokan örülni fognak. Természetesen az érintőképernyőn a legújabb rendszert kezelhetjük majd, amely az Android Auto és az Apple CarPlay rfunkciókat is tudja kezelni.

A HR-V a gyáriak legfrissebb vezetéstámogató és biztonsági rendszereit is megkapja, így ezentúl sávtartó, adaptív tempomat és ütközésmegelőző is elérhető lesz. A motorpalettán jó eséllyel nem lesz változás, így továbbra is az 1,5 literes, 130 lóerős szívó benzinessel, illetve az 1,6 literes, 120 lóerős dízellel lehet majd hazavinni az autót. Jó eséllyel hamarosan Európában is bemutatkozik majd a frissített verzió, mi pedig természetesen érkezünk majd a részletekkel.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)