Jump to content

Nem jön Rolls-Royce SUV

2018. 06. 28. 19:19

A Rolls-Royce kétségtelenül kiemelkedik az autóipar sűrűjéből, de ez azért nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell figyelembe vennie semmit, ami hatással van a piacra. Erre volt tökéletes példa a Cullinan SUV bemutatása, amit az emelt hasmagasságú modellek iránti elképesztő kereslet hatására készítettek el az angolok – hiszen még a legexkluzívabb szegmens vásárlóit sem kerülték el ezek a trendek. A gyáriak azonban úgy érzik, hogy meg kell húzniuk egy határt, és éppen ezért már most kijelentették, hogy nem készülnek újabb SUV bemutatására.

Korábban a V12-es benzinmotorok kapcsán jelentették ki az angolok, hogy az utolsó pillanatig ragaszkodni fognak hozzájuk, most pedig maga Torsten Müller-Ötvös mondta el egy nyilatkozatában, hogy nem kicsinyli le magát a márka egy kisebb SUV megalkotásával. A vezető azt is hozzátette, hogy így már teljesen a Rolls-Royce kínálata, és nem tervezik újabb modellek bevezetését, tehát csak a meglévő típusok utódlására számíthatunk – legközelebb valószínűleg a következő Ghost képében.

Az újságírók azon kérdésére, hogy jönni fog-e egy kisebb SUV, így felelt a vezető: „Nem, egyértelműen nem. Követni kell a meghatározó irányokat, így pont emiatt sosem mondom azt, hogy soha, de jelenleg egyáltalán nem tervezzük bővíteni a palettát. A stratégiánk egyértelműen az, hogy megőrizzük az exkluzív pozíciónkat, és nem szeretnénk alacsonyabb szegmensekben részt venni csak azért, hogy növeljük az eladásokat” – mondta Müller-Ötvös úr.

Egyelőre tehát biztosan nem készül majd kisebb SUV, de azért maga a márka vezetője is hagyott egy kiskaput, ha a jövőben mégis úgy döntenének, hogy újabb modellekkel növelik az eladásokat. Mindenesetre a Cullinan kiváló fogadtatást kapott, és a Rolls-Royce szerint nagy sikereknek örvend. Ezen persze egy pillanatig sem csodálkozhatunk, hiszen az emelt hasmagasságú modellek között jelenleg nincs feljebb a Cullinannél – persze a Bentley Bentaygát fel lehet hozni, de a Rolls-Royce azért egy hajszállal mindig a nagy angol konkurens felett van.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)