Jump to content

Leáll a 4 Coupé

2018. 06. 28. 19:22

Az Alfa Romeo még 2013-ban mutatta be a 4C-t, amivel sokak meglepetésére olyan modelleket vettek célba, mint a Porsche Cayman. A pillekönnyű sportautó hamar a rajongók kedvence lett, és mi is igazán szeretjük, ám eladások tekintetében nem hozta azt, amit vártak tőle a gyáriak. Éppen ezért jövőre leállítják az autó gyártását, de azért hagynak némi fogódzót a rajongóknak, ugyanis a Spider kivitel forgalmazása folytatódik majd.

Erről maga Danny Pritt, az olaszok termékmenedzsere beszélt, és elárulta, hogy a visszafogott kereslet miatt a Coupé verzió gyártását bizony leállítják, és a 2019-es modellévtől már csak a nyitott tetejű Spider lesz elérhető. Így talán nem akkora törés mindez a rajongók számára, ráadásul a gyáriak nemrég azt is bejelentették, hogy GTV néven jön egy izgalmas, bivalyerős kupé, és 2022-ig a legendás 8C Competizione utódja is megérkezik majd – ezekkel pedig bőven kárpótolhatják a márka kedvelőit.

 Európában egyébként 817 4C talált gazdára tavaly, ami nem túl szívderítő, hiszen a Porshe 718 Boxster/Cayman modellekből ennek több mint a tízszerese kelt el. Mi mindenesetre nagyon szeretjük az Alfa Romeo kis sportautóját, ami pehelysúlyával, hátsókerékhajtásával és izmos turbómotorjával igazán közel tudja hozni a vezetés élményét – ugyanakkor azért objektíven a Porsche modelljei sokkal jobbak. A 4C jövője egyébként még kérdéses, de nem kizárt, hogy később ez a típus is utódot kap majd, de előbb azért meg kell erősödnie az új generációs modelljeivel immár a prémium szegmensbe emelkedő gyártónak.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)