Jump to content

Késik az Audi elektromos crossovere

2018. 06. 28. 19:24

Az Audi korábban már bejelentette, hogy augusztus 30-án leplezi le első teljesen elektromos crossoverét, az e-tront, most azonban szervezési okokból elhalasztották a bemutatót a négykarikások, és pontos időpontot ugyan még nem határoztak meg, de még idén megérkezik majd a négykerekű. Sokan azonban arra gyanakodnak, hogy nem szervezési problémák, hanem az Audi vezérigazgatójának letartóztatása áll a halasztás hátterében.

Rupert Stadlert még június 18-án tartóztatták le a müncheni hatóságok, méghozzá a dízelbotrány kapcsán: az Audi 2017-ben 850 ezer autót hívott vissza a csalás miatt, és májusban az is kiderült, hogy további 60 ezer A6-os és A7-es modell érintett az ügyben. A gyáriak természetesen elismerték a letartóztatást, ám kiemelték, hogy a vádak ellenére vezetőjüket megilleti az ártalmatlanság vélelme egészen addig, amíg a bíróság ki nem mondja bűnösségét.

Nem szép történet ez a német gyártó számára, ugyanakkor mégis meglepő lehet, hogy emiatt – már amennyiben hihetünk a találgatásoknak, és nem valóban csak egy szervezési problémáról van szó – elhalasztják az egyik leginkább várt modelljük bemutatóját. Már csak azért is, mert így a Mercedes-Benz beelőzi az Audit, hiszen szeptember elején leleplezik az EQC-t, amely ugyanabban a kategóriában, szintén tisztán elektromos modellként debütál majd. Mindenesetre ez egy érdekes helyzet, de az biztos, hogy még idén láthatjuk majd az e-tront.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)