Jump to content

Japán luxuslimuzin

2018. 06. 28. 18:32

Több mint 20 év után újult meg a japánok luxuslimuzinja, mely csak a legnagyobbak kiváltsága. A konzervatív Toyota Century hibrid hajtást kapott és egy Rolls-Royce árának töredékéért árulják.

 

A felkelő nap országában nem páncélozott Mercedes S-osztály vagy egy Rolls-Royce Phantom jelenti a csúcsot, de még csak nem is a Lexus LS500h-t választják azok, akik igazán fényűző autóra vágynak. A japán császártól a magas rangú kormányzati vezetőkön át egészen a befolyásos üzletemberek legszűkebb rétegéig egyetlen igazi luxuslimuzin létezik, ez pedig a Toyota Century, mely több mint húsz év után újult meg.

Eddig csupán három generációt élt meg a Century, melyet az alapoktól terveztek újra, de a lényeg továbbra is változatlan: a kényelem és a gondtalanság fejedelmi a fedélzeten. A kizárólag japán piacon forgalmazott modell 19,6 millió jenbe kerül, ami nagyjából 50 millió forintnak megfelelő összeg. Ez egészen kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy milyen exkluzív autóról van szó, ráadásul a gyártás a legnagyobb műgonddal történik, kézzel a Higasi-Fudzsi üzemben.

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)