Jump to content

Audi Q9

2018. 06. 28. 19:16

Az Audi nincs könnyű helyzetben az elmúlt időszakban, hiszen letartóztatták vezérigazgatóját, Rupert Stadlert, méghozzá a dízelbotrány kapcsán. Mindezek ellenére persze nem áll meg azélet a négykarikások háza táján – habár első elektromos crossoverük bemutatóját elhalasztották –, és folyamatosan újabb és újabb hírek látnak napvilágot a jövőbeli modellekkel kapcsolatban. Ezúttal a Q9 esetleges megalkotása van terítéken.

Az Audi nemrég mutatta be a Q7-hez nagyon hasonló méretekkel rendelkező, ám jóval sportosabb és modernebb Q8-at, de a hírek máris arról szólnak, hogy a gyáriak tervbe vették a Q9-et is, ami egy igazi luxus-SUV lenne, és olyan ellenfelekkel szállhatna szembe, mint a Range Rover vagy éppen az egyelőre szintén tisztázatlan sorsú Mercedes-Maybach SUV – de nem állna messze például a Bentley Bentaygától sem, noha annál biztosan olcsóbb lenne.

A fantáziadús firkászok mindezt az azóta már letartóztatott Rupert Stadler egyik sejtelmes nyilatkozatára alapozzák, hiszen a vezető korábban azt találta mondani egy a Q9 életre hívásával kapcsolatos kérdésre, hogy az idő majd mindenre választ ad. Ezt persze sokféleképpen lehet értelmezni, de mivel nem tagadta Stadler úr a lehetőséget, így természetesen a legtöbben arra jutottak, hogy bizony előbb-utóbb piacra kerül majd a Q család zászlóshajója.

Ez pedig tulajdonképpen nem is lenne olyan meglepő, hiszen mostanra úgy tűnik, hogy az emelt hasmagasságú négykerekűek szinte teljesen átveszik majd a hatalmat az autóiparban, így a prémium gyártók is úgy dönthetnek, hogy SUV alternatívát is kínálnak majd kőkemény luxusautóik vásárlóinak – az Audi esetében az A8 párja lehetne a Q9. A Bentley már korábban beszállt a játékba, de azóta már a Rolls-Royce is bemutatta az első SUV-ját, és akkor a Lamborghini Urusról még nem is beszéltünk

 

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)