Jump to content

16 milliós Tesla

2018. 06. 28. 18:42

Két évvel ezelőtt rendelte meg Tesláját Anna Easteden, akit a magyarok a Szerelmek háza című filmből, vagy a Két pasi meg egy kicsi sorozatból ismerhetnek.

Először ezer dollárt, vagyis megközelítőleg 279 ezer forintnak megfelelő összeget kellett kifizetnie a Tesla 3-as modellért foglalóként. „Két és fél hónappal ezelőtt küldtek nekem egy e-mailt, hogy válasszam ki a színt és az extrákat, mert júliusban átvehetem az autót” – jegyezte meg a Vezessnek Anna Easteden. Hozzátette: meglepő módon azonban már májusban megkapta a meghívót Palo Altóba.

A járműért végül 58 081 amerikai dollárt, vagyis átszámítva 16,15 millió forintot kellett letennie az asztalra. A Model 3 alapárát bemutatásakor 35 000 dollárra (akkori árfolyamon számolva körülbelül 9,7 millió forintra ígérték. Az extrák között van a nagyobb teljesítményű akkumulátor, a gyöngyházfehér fényezés, a prémium frissítés, valamint a 19 colos keréktárcsa.  Az autók átadására nem kevés időt szán az amerikai gyártó. Először egy prezentációt kellett megtekintenie a finn-amerikai színésznőnek, majd elhúzták a függönyt az autója előtt és elmondták, mit hogyan kell kezelni, végül pedig megmutatták, hogyan lehet nyitni és zárni az autót a telefonos alkalmazással.

A színésznő által vásárolt Tesla Model 3-as 420-500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik és a gyártó 4 év garanciát kínál az autóra, 8-at pedig az akkumulátorokra és a hajtásláncra. „A Tesla az akkumulátorcsomag optimális élettartama érdekében mindennapos töltést javasol, amit leginkább éjszaka lehet kivitelezni” – jegyezte meg Anna Easteden. Hozzátette: a feltöltés otthon 12 órát vesz igénybe.

A színésznő első útja Los Angelesből Las Vegasba vezetett az új nullemissziós járművel. A Teslának nehéz körülmények között teljesítenie, ugyanis a kaliforniai napközbeni hőmérséklet elérte a 37-38 Celsius fokot. A 400-500 kilométeres távot 4,5 óra alatt tette meg. Ez idő alatt egyszer egy szupertöltőnél is meg kellett állnia, ami nem vett igénybe több időt 20 percnél. „Egész úton használtam a légkondicionálót, mert elképzelhetetlen lett volna nélküle az utazás. Menet közben a jármű elképesztően csendes, ami azért is fontos, mert gyakran utazik velem a kislányom, Everett is” –jegyezte meg a színésznő, akinek a felmenőit Finnországban a 19. században Vikár Béla magyar néprajzkutató is felkereste.

(Forrás: vezess.hu / vezess.hu, Tesla)