Jump to content

Új AMG hajtáslánc a Mercedes-Benz C-osztályba

2018. 06. 22. 20:28

A Mercedes-Benz nemrég frissítette a C-osztályt, és a ráncfelvarrás keretein belül természetesen az AMG verziók is megújultak. A középkategóriás kínálatában jelenleg három ilyen kivitel található, méghozzá a 390 lóerős 43-asa 476 lovas 63-as és az 510 tagú ménest megmozgató 63 S. Egy most kiszivárgó dokumentum szerint azonban hamarosan újabb AMG verziót köszönthetünk majd a C-osztály palettáján, ugyanis a csillagosok levédették a C 53 jelölést is.

Az 53-as számmal már többször is találkozhattunk az AMG kapcsán: elsőként a CLS-ben mutatkozott be a csillagosok sportrészlegének új hajtáslánca, ami a gyáriak új, háromliteres, soros hathengeres, turbós benzinmotorját, és egy 48 Voltos, úgynevezett lágyhibrid rendszert egyesít. Míg a belső égésű erőforrás 435 lóerőt és 520 Nm-t bocsát a vezető rendelkezésére, addig a kis elektromotor – ami legfőképp a hatékonyság növelésére hivatott – plusz 22 lóerővel és 250 Nm-rel tud beszállni a vágtába. Azóta egyébként már az E-osztályba is bekerült ez a hajtáslánc, és jó eséllyel a C-osztályban is ugyanezt köszönthetjük majd.

A C-osztály kapcsán egyébként néhányan szomorúan vették tudomásul, hogy bár a 43-as verzió erősödött, de maradt a korábbi V6-os egység, és nem került bele az új sorhatos háromliteres. Úgy tűnik, most utóbbit is megkaphatjuk majd, de azt még nem tudni, hogy mikor – az is megeshet, hogy ebbe a generációba már nem is kerül bele az új hajtáslánc, csak a 2020-as évek elején érkező következő kivitelbe. A másik kérdés az lehet, hogy amennyiben mégis beépítik már most a C-osztályba az új egységet, úgy marad-e az elektromos segítséggel több mint 450 lóerős teljesítmény, hiszen ezzel már nagyon közel kerülne az új hajtáslánc az alap 63-as verzióhoz. Mi még azt tudjuk elképzelni, hogy kicsit „lebutítják” a gyáriak, és a 43-as verziót megszüntetve, annak helyére jön majd a C 53 – reméljük, hamarosan mindenre fény derül.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)