Jump to content

Új Audi A1 Sportback

2018. 06. 19. 18:56

A várakozásoknak megfelelően a tegnap kiszivárgott hivatalos galéria után nem várt sokat a négykarikás gyártó, és máris leleplezte a vadonatúj A1-et. Az előzetes információk szinte mind helyesnek bizonyultak, de most végre minden részletre fény derül a prémium kisautóval kapcsolatban, ami ezúttal is leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.

Ahogyan az várható volt, az új A1 jóval komolyabb arcot kapott elődjénél, amit a nagyobb testvérekhez hasonlóan hangsúlyos, óriási első hűtőrács és az élesre húzott, látványos LED-es nappali menetfényekkel ellátott, természetesen akár teljesen LED-es első fényszóróknak köszönhet. Az S Line csomag – amit mindkét képeken látható autó megkapott – ezúttal talán még a megszokottnál is agresszívabbá varázsolja az autót: hatalmas légbeömlők a lökhárítókon, fekete betétek és különleges hűtőrács az, ami még a legkisebb Audinak is amolyan belsősáv-takarító kiállást kölcsönöz, és akkor a motorháztető és a hűtőrács közötti kis nyílásokat még nem is említettük, melyek a legendás Sport Quattro modellt elevenítik fel.

Talán hátul hasonlít leginkább elődjére az új A1, de természetesen ott is teljesen új, LED-es fényszórókkal és friss vonásokkal van felvértezve a minden szögből dinamikusan festő, rengeteg apró, látványos részlettel megáldott kisautó. Az utastérbe bepillantva szintén találkozhatunk néhány jellegzetes megoldással, mint például az utasülés előtti részen összekötött légbeömlők, a 10,25 colos digitális műszerfal vagy éppen a hatalmas, az Audi legmodernebb multimédiás rendszerét futtató 10,1 colos érintőképernyő – a gyengébben felszerelt példányokban egyébként „csak” egy 8,8 colos egység lesz.

(Forrás: autopult.hu / fotó: autocar.co.uk)