Jump to content

Jön a nyitott crossover

2018. 06. 19. 18:54

Egy nyitott tetejű crossover megalkotása erősen nélkülözi a racionalitást, és ezt nagy valószínűséggel minden gyártó tudja, ugyanakkor kétségtelen, hogy arculatépítési szempontból lehetnek előnyei. A Volkswagen is erre hivatkozott legutóbb, amikor kijelentették, hogy a T-Roc Cabrio piaca ugyan erősen korlátozott lesz, mégis elkészül majd a modell, ugyanis kifejezetten jól mutat.

Minderről az eladásokért felelős Jürgen Stackmann adott ki egy nyilatkozatot, amiben elárulta, hogy a Volkswagennél is pontosan tisztában vannak vele, hogy egy kabrió crossover megalkotásának nincs túl sok értelme, azonban azt is hozzátette, hogy a T-Roc nyitott tetejű változata olyannyira megkapóra sikerült, hogy a vezetőség gyakorlatilag rögtön zöld utat adott a projektnek. Ezen a ponton azért érdemes hozzátenni, hogy bár egy kabrió egyébként sem olyan modell, amiből egy gyártó alaposan meg tudja szedni magát, a kompakt méretű T-Roc Cabrio – főleg most, a crossoverek elképesztő virágzása alatt – még így is népszerűbb lehet, mint mondjuk egy Golf Cabrio, ami igazából semmivel sem ad többet, sőt, igazából kevésbé egyedi.

A nyitott tetejű T-Roc gyártása 2020 második felétől kezdődhet, így nem kizárt, hogy a tavaly bemutatott modell frissítésével együtt startol majd el, de az is lehet, hogy teljesen külön kezelik majd a németek. Az autó Osnabrücbken készül majd, ahol a gyáriak egy közel 26 milliárd forintos beruházást eszközöltek, hogy felkészítsék az üzemet az új kabrió előállítására – persze az újdonság mellett ott készül a Volkswagen Tiguan és a Porsche Cayman is. A márka egyébként hamarosan igazi SUV/crossover nagyhatalom lesz, hiszen a Touareg, a Tiguan, a Tiguan Allspace és a T-Roc mellé még idén jöhet a legkisebb T-Cross is, és akkor ez még csak az európai paletta, hiszen Kínában vagy éppen Észak-Amerikában még több hobbiterepest kínálnak a németek.

(Forrás: autopult.hu / fotó: Volkswagen)