Jump to content

A világ leggyorsabb versenye az Isle of Man TT

2018. 06. 14. 20:19

Peter Hickman elképesztő körrekordjával hivatalosan is a világ leggyorsabb közúti versenye lett az Isle of Man TT. Az elképesztő viadal, amely megannyi motoros és néhány autós versenyző életét követelte már, idén is ereje teljében folytatódik, még nagyobb tempóval, ezáltal pedig még több veszéllyel.

A Senior TT hatkörös fináléjában Peter Hickman nem akármilyen versenyt ment. A kétkeréken hajtó pilóta Glen Helen-hez viszonyított öt másodperces lemaradását olyannyira ledolgozta, hogy végül abszolút körrekorddal ért be az első helyen. Az átlagsebesség észbontó 218 km/h volt, amelyet egy átalakított BMW S1000RR ülésében futott. Mindez a meglehetősen hosszú körpályán 16 perc 42 másodperc szüntelen tökéletes száguldást igényelt, de „tökéletes” időjárás, az ideális pályaviszonyok és a Dunlop új sportabroncsai is nagyban hozzájárultak ehhez, vallotta be a világ – immár – leggyorsabb utcai versenyzője.

Egyébként nem csak egy körön volt Hickman erős: a 31 éves brit a valaha volt leggyorsabb versenyt futotta meg. 211,9 km/h-s átlaggal hajtott 1 óra 43 percen át. Elképesztő.

(Forrás: autopult.hu)